Arrangementer

Mange av forfatterne våre holder foredrag. Ta gjerne kontakt med oss på forlag@human.no dersom du ønsker å booke en av forfatterne våre til foredrag for ditt firma.

 

Les mer...
coldny_200x236

Lansering: "På livets grense" av Erik Sveberg Dietrichs

31. august kl. 18 på Litteraturhuset i Oslo

Mennesket er en ekstremt tilpasningsdyktig skapning. Store folkegrupper har bosatt seg i ekstreme omgivelser. Ekspedisjoner tar turen til toppen av Mount Everest, overvintrer i Antarktis og dykker i Marianegropen. Mange flykter gjennom glohet ørken og over dype hav. Vi ferdes i områder vi egentlig ikke burde tåle.

Hva skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde? Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold? På livets grense er en ferd inn i kroppen og ut i verden, en bok som forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi.

Foredrag ved Erik Sveberg Dietrichs.

Sal: Nedjma

coldny_200x236

På livets grense

2. september kl. 13, Fredrikstad bibliotek

Foredrag ved lege, forsker og forfatterdebutant Erik Sveberg Dietrichs.

Mennesket er en ekstremt tilpasningsdyktig skapning. Store folkegrupper har bosatt seg i ekstreme omgivelser. Ekspedisjoner tar turen til toppen av Mount Everest, overvintrer i Antarktis og dykker i Marianegropen. Mange flykter gjennom glohet ørken og over dype hav. Vi ferdes i områder vi egentlig ikke burde tåle.

Hva skjer i kroppen når den blir utsatt for ekstrem kulde, varme, høyde og dybde? Hvordan tilpasser vi oss og overlever under slike forhold? "På livets grense" er en ferd inn i kroppen og ut i verden, en bok som forener medisinsk kunnskap og sosialantropologi.

Mer informasjon om arrangementet.

Austveg versjon2_200x267

Lansering: "Abort. En etisk argumentasjon" av Berit Austveg

13. september kl. 18, Litteraturhuset i Oslo

Foredrag ved Berit Austveg.

Hvordan kan abortrettigheter begrunnes etisk? Tradisjonelt har motstanderne av abortrettigheter vært flinke til å bruke verdiargumenter, som retten til liv. Men hvordan kan man argumentere etisk for abortret­tigheter? Hvilke verdier legger vi egentlig til grunn?

Abort. En etisk argumentasjon studerer norsk abortdebatt med et globalt blikk. Austveg drøfter sekulær og religiøs abortetikk og analyserer retorikken i debattene. Hvilke ord velger vi? Hvorfor snakker vi så ofte forbi hverandre?

Berit Austveg (f.1948) er lege. Hun har jobbet som behandlende lege for innvandrere i Norge, og som samfunnsmedisiner innen utviklingshjelp. Hun har blant annet representert Norge i ulike internasjonale fora, jobbet i FNs befolkningsfond og med formidling av forskning innen seksuell og reproduktiv helse globalt. Hun har derfor fulgt abortdebatter globalt og i mange ulike land på nært hold.

Arrangementet er et samarbeid mellom Humanist forlag og Human-Etisk Forbund, Oslo.

PLAU2Forside_200x303

Lansering: "Nå er det min tur" av Hilde Sophie Plau

21. september kl. 18.30 på Litteraturhuset i Oslo

«Å få kreft er som å bli avbrutt midt i en setning. Hva var jeg? Hvordan var jeg, og hvordan levde jeg før kroppen ble rammet, mens jeg var hel og intakt? Som et barn, tenker jeg nesten. Skånet.»

Hilde Sophie Plau intervjues om sin siste roman, Nå er det min tur, en fortelling om brystkreft.

Sal: Nedjma

Picasa

Jostein Riiser Kristiansen: Stjerneklart - Det usynlige universet

31. oktober kl. 19, Larvik bibliotek

Bak det mektige, synlige universet som hvelver seg over oss om natten skjuler det seg noe annet og mye større. De fleste astronomer i dag tror at 95 prosent av innholdet i universet er usynlig. Alt vi kan se rundt oss i det daglige og på alle de vakre bildene fra Hubble-teleskopet, utgjør trolig bare fem prosent av det som finnes der ute. Resten er mørk materie og mørk energi – en del av virkeligheten som vi bare så vidt har begynt å forstå.

Hva er disse mørke, usynlige substansene for noe? Og hvordan kan vi være så sikre på at de finnes?

Billett kr. 100, begrenset antall billetter. Forhåndssalg.

Mer informasjon om arrangementet finner du her.