53
Pris:
99.00
Bestillingen sendes ila. 2 virkedager.
ISBN: 9788292622285

Å lese Lolita i Teheran (pocket)

Forfatter:

Om Azar Nafisis hemmelige studiesirkel for unge, kvinnelige studenter. Dette er både en flengende kritikk av det iranske samfunnet og en vakker kjærlighetserklæring til litteraturen og de som leser den.
 

Litteraturprofessor Azar Nafisi gir en flengende kritikk av det iranske samfunnet og en vakker kjærlighetserklæring til litteraturen og de som leser den.

Etter den iranske revolusjonen ble arbeidsforholdene vanskelige for litteraturprofessor Azar Nafisi. Prestestyret i Teheran overvåket universitetene, og nesten all vestlig litteratur ble forbudt.
Da hun i 1995 mistet jobben fordi hun nektet å bære skaut, tok Nafisi en modig beslutning: I hemmelighet inviterte hun noen av sine studenter hjem til seg for å lese forbudte klassikere. Hver torsdag morgen i to år møtes syv unge kvinner hos Nafisi, og huset hennes blir et fristed hvor de kan åpne seg for hverandre med hjelp fra forfattere som Jane Austen, Henry James og Vladimir Nabokov. Les mer om denne unike beretningen fra innsiden av kvinners liv i Iran.