150
Pris:
99.00
Bestillingen sendes ila. 2 virkedager.

ISBN e-bok: 9788282820462

Den mislykkede spionen

Alfred Hagn satset feil i to verdenskriger. I den første var han håret fra å bli henrettet i England for spionasje for Tyskland. I den andre meldte han seg inn i Nasjonal Samling for å beholde levebrødet. En historisk thriller fra virkeligheten.

Fortellingen om kunstneren, journalisten og landssvikeren Alfred HagnAlfred Hagn var malerkunstner, forfatter og journalist. Han var også spion og landssviker og ble dømt til døden i England. Fra en oppvekst i Odda og Chicago og fram til alderdommen i en blokkleilighet på Tøyen i Oslo, følger vi ham gjennom en avantgardetilværelse i Paris, forstadsliv i Bærum og to verdenskriger.

Hagn var tiltrukket av revolusjonære ideer og ekstreme bevegelser. Under 2. verdenskrig samarbeidet han med SS-organisasjonen Ahnenerbe og medvirket til Heinrich Himmlers forsøk på å finne ”vitenskapelige” bevis for den germanske rases overlegenhet.

Dette er også en fortelling om Norge sett fra utlandet, om fremveksten av det moderne samfunnet og de motsetningene som preget utviklingen. Boka er en fantastisk roadtrip gjennom 1900-tallet med Alfred Hagn i passasjersetet.

Mer om Alfred Hagn.