Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
HavAvMuligheterForsiden_300x484
Forfatter:

Utgitt år: 2020
Innbinding: Innbundet
ISBN: 9788282821926
ISBN e-bok: 9788282821933
Pris:
199.00
Førpris: 379.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Et hav av muligheter

Hva skal vi leve av etter oljen?

Et hav av muligheter fortelles historien om de fire viktigste fiskeartene og om den eventyrlige rikdommen havet har gitt oss. Faktisk har havet hatt større betydning for norsk økonomi enn olje og gass.

Vi har verdens nest lengste kyst, noen av verdens største fiskebestander og kontroll over sjøområder som er syv ganger større enn det norske fastlandet. I tusen år før vi fant olje levde vi av fiskeeksport. Men vi har flere ganger stått i fare for å ødelegge for våre viktigste arter: sild, torsk og laks.  

Norge er i dag en av verdens største eksportører av sjømat, og vi kan bli enda større. Men da må kunnskapen om havet spres og politikken utformes slik at vi forvalter ressursene våre på en bærekraftig måte. Slik kan havet bli den nye oljen.

"Måtte denne boka havne på fiskeriministerens bord, ved siden av hans fisketallerken." Dag O. Hessen, professor i biologi

"Henning Røed har jobbet med fiskeri og havbruk i en mannsalder. I denne boken øser han av erfaringen sin. Det er en god bok om vanskelige tema som havets økologi og fiskerienes økonomi." Aftenposten

 

__BODYEsupXT1__