Kunstig intelligens: Hva er egentlig mulig?

Komiker Dag Sørås møter forsker på kunstig intelligens, Morten Goodwin, 3. juni kl. 08.15.  

Arrangementet streames via youtube. Se facebook-arrangementet for mer informasjon og lenke: https://www.facebook.com/events/2834893003493061

Det finnes knapt noen teknologi som er like myteomspunnet som kunstig intelligens. Dersom vi skal tro spådommene, blir vi alle snart erstattet av roboter på jobben, og utslettet av autonome våpen vi har mistet kontroll over. I dag kan kunstig intelligens finne ut av hva du kommer til å handle før du har bestemt deg, hjelpe deg til å finne en kjæreste, oppdage nye typer antibiotika, og jobbe som psykolog. Men hvordan vil dette utvikle seg? Vi vet at algoritmene er langt fra feilfrie, noe som for eksempel har ført til roboter som hyller nazismen eller dømmer afroamerikanere strengere i rettssalen.

Dag Sørås er komiker, skribent og radiomann. Han har podkasten "Debrief med Dag" og engasjerer seg i både humoristiske og alvorlige problemstillinger knyttet til kunstig intelligens.

Morten Goodwin har markert seg som en av våre fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er professor ved Universitet i Agder og nestleder på senter for forskning på kunstig intelligens. Goodwin ble introdusert for kunstig intelligens på 2000-tallet, og han har vært bitt av basillen siden. Han er en aktiv forsker på feltet i tillegg til å være en populærvitenskapelig formidler og debattant. Goodwin har skrevet boken "AI. Myten om maskinene", utgitt på Humanist forlag.

Morten Goodwins bok - "AI. Myten om maskinene" forklarer på en oppklarende og humoristisk måte hva kunstig intelligens egentlig er, hvordan teknologien har oppstått, hva vi bruker AI til i dag, og hva som snart vil være mulig med AI. Den forklarer også hva som er fantasier: Det er for eksempel ingen som aner hvordan AI kan få noen form for bevissthet, vise noe tegn til å være levende, eller for den sakens skyld ha et enkelt moralsk kompass.

Boken kan kjøpes her: https://www.humanistforlag.no/ai-myten-om-maskinene...