16


ISBN e-bok: 9788292622810
Pris:
69.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Fyrster i tåkeland

Underholdende og av og til rystende artikler om kjente "tåkefyrster", personer som på ulike vis har hatt innflytelse på marginale - og ofte ubehagelige - kulturstrømninger i nær og fjern fortid. Her er en salig blanding av okkultister, spiritister, heksejegere og nazistiske mystikere.

Underholdende og av og til rystende artikler om kjente "tåkefyrster", personer som på ulike vis har hatt innflytelse på marginale - og ofte ubehagelige - kulturstrømninger i nær og fjern fortid.

Her er en salig blanding av okkultister, spiritister, heksejegere og nazistiske mystikere. Noen av dem tilhører historiens kuriosakabinett, som "verdens ondeste mann", Aleisteir Crowley og sir Arthur Conan Doyle - som faktisk var sin tids mest kjente spiritist og trodde fullt og fast på alver. Andre har fortsatt stor innflytelse, som Rudolf Steiner, Nostradamus og Joseph Smith, stifteren av mormonerkirken.

Ellers møter vi Stalins hoffbiolog Trofim Lysenko, som mente Darwin tok feil og fikk sine motstandere sendt til Sibir. Vi stifter også bekjentskap med Guido von List og Adolf Lanz von Liebenfels, skaperne av den rasistisk-okkulte “ariosofien”.

Les også den forunderlige historien om hvordan den britiske kongen James I måtte feire bryllup i Oslo: Ifølge ham var det heksene som hadde skylden for det. Kong James ble derfor en av hekseprosessenes fremste talsmenn på de britiske øyer.