HedningsamfunnetForside_200x287
Pris:
379.00
Bestillingen sendes ila. 2 virkedager.
Utgis 27. februar. Forhåndsbestilte bøker sendes så fort boka er på lager.
ISBN: 9788282821889

Hedningsamfunnets historie

Forfatter:

 

Hedningsamfunnet ble grunnlagt i 1974. De var et ektefødt barn av den brede motkulturelle bevegelsen som vokste fram i løpet av 60- og 70-tallet. Oppgjøret med foreldregenerasjonens tradisjonalisme tok form av en ellevill motstand mot kristendom og kristne institusjoner. Virkemidlene var humor og provokasjon. Det øverste målet var å bli tiltalt og dømt for blasfemi.

Fra midten av 70-tallet og fram til midten på 90-tallet hadde Hedningsamfunnet fast stand på Egertorget der de stadig prøvde å engasjere forbipasserende i «gateprat» ved hjelp av grovkornet kristendomskritikk.  De gjennomførte ville aksjoner som fikk stor medieoppmerksomhet. De mest kjente mot mirakelpredikantene Aril Edvardsen i Sarons dal (1977) og Aage Samuelsen i 1978. Aksjonene deres samlet store og sinte menneskemengder og endte gjerne i arrestasjoner og rettssak. Målet om å bli tiltalt for blasfemi ble nesten nådd i 1982 med tegneserieheftet «Jesus Kristus & Co» der blodige historier fra Bibelen ble framstilt i en rølpete tegneserieform. I 2000 fikk de internasjonal medieoppmerksomhet etter å ha fått tillatelse fra Oslo kommune til å rope sitt «bønnerop» ut over byen: «Det finnes ingen gud! Kom til vårt møte!»

I denne boka fortelles historien om Hedningsamfunnet, basert på skriftlige kilder, arkivert bildemateriale, presseoppslag, tv- og radio-reportasjer, og intervjuer med mennesker i og utenfor bevegelsen. Hedningsamfunnets historie er fortalt på en spennende og underholdende måte, men samtidig med respekt for den oppriktige indignasjonen og alvoret som lå bak rabulismen.

Utgis 27. februar