Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
grønnforsideny
Forfatter:

Utgitt år: 2018
Sideantall: 352
Innbinding: Innbundet
ISBN: 9788282821728
ISBN e-bok: 9788282821735
Pris:
369.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Jakten på den grønne lykken

Dette er en bok om økologi og lykke. Om å leve gode liv som også gjør verden bedre.

Bjørn Stærk hevder at det er noe umenneskelig ved måten vi lever på. Vi reiser, bor og jobber på måter som skader oss selv og andre. Vi kjøper ting vi ikke vet hvor kommer fra og ikke vet hvor ender opp. Forbruket vårt tærer på naturressurser som ikke kan erstattes, og ødelegger livene til mennesker langt borte.

Med sykkelen som utgangspunkt utforsker han grønne ideer om lykke og ansvar. Hvorfor er gleden ved å sykle forskjellig fra gleden ved å kjøre bil? Hvordan ble byene våre som de er? Hvem sydde klærne dine, og hvor­for er det vanskelig å reparere mobiltelefonen din?

Stærk hevder at nøkkelen til et godt liv er å tenke i en mindre skala, å sette grenser for grådigheten vår, og å ta ansvar for naturen og menneskene vi er avhengig av.

 

"Stærk er flink til å undre seg over systemer vi tar for gitt. Han skriver med en karakteristisk, underholdende stemme. Han er kunnskapsrik og morsom og trekker veksler på historie, filosofi, politikk og personlige anekdoter." Hilde Østby, Aftenposten 

"I sin modige og ambisiøse bok «Jakten på den grønne lykken» vil Bjørn Stærk treffe leseren gjennom en personlig beretning, samtidig som han har systemendring i sikte." Andrew Kroglund, Energi og klima

 

 

__BODYEsupXT1__