Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
173
Forfatter:

ISBN: 9788282820394
ISBN e-bok: 9788282820400
Pris:
99.00
Førpris: 369.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

KonspiraNorge

«Israel stod bak terrorhandlingene 22. juli!» «Amerikanerne sprengte selv World Trade Center!» «Politikere og EU-byråkrater ønsker å snikislamisere Europa!» «Jens Stoltenberg er i virkeligheten jøde!»

Påstander som dette dukker jevnlig opp i norske nettdebatter. Stadig flere hører dem fra kolleger, venner eller kjente. Felles for påstandene er at de er konspirasjonsteorier som hevdes å avdekke skjulte maktforhold og vise at tilsynelatende tilfeldige hendelser er del av en hemmelig agenda.

Oppfatninger med utspring i amerikansk høyrekstremisme har fått fotfeste hos flere etablerte samfunnsdebattanter. Mistro til medier, politikk og vitenskap har ført enkelte tilhengere av alternativ medisin over i holocaustbenektelse. Eurabiaforestillingene som inspirerte massemorderen Anders Behring Breivik, er høyst levende også i Norge.

Konspirasjonsteorier tilbyr en sammenhengende verdensforståelse som kan undergrave det demokratiske systemet og i verste fall føre til vold og terror.

John Færseth tar oss med på en reise i det norske konspirasjonslandskapet, et landskap som på samme tid er både komisk og skremmende
 

__BODYEsupXT1__