Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
54
Forfatter:


ISBN e-bok: 9788282820769
Pris:
69.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

NISSER

I denne boka serverer Ane Ohrvik nissens kulturhistorie, og lar oss møte nisser i all verdens farger og størrelser. Hvem er han egentlig?
Nissen har mange ansikter, historier og funksjoner knyttet til seg. Men hva er egentlig nissens historie, og hva er bakgrunnen for den nissefiguren vi dyrker i dagens julefeiring?

Vår verden har alltid vært full av nisser. I dag møter vi rødkledte julenisser som bringer gaver til barna, miljøbevisste blånisser som rydder søppel, mens nissen på låven får sin julegrøt.

I middelalderen møtte vi en godhjertet helgenfigur som reddet mennesker i nød, mens nissen i pietismens mørkealder var en skrekkinngytende skikkelse som straffet slemme barn. På 1800-tallet får nissen reinsdyrslede og sklir ned skorsteinen med gavesekken, mens vi i Norge har vår kortvokste sinnatagg av en fjøsnisse. Vår nisseverden er mangfoldig og spennende!

Denne boken tar deg med på en kulturhistorisk reise hvor du møter disse figurene - og fortellingen om dem. Hvordan har nissen endret seg gjennom tidene - og hvorfor har han det?

__BODYEsupXT1__