11
Pris:
199.00
Bestillingen sendes ila. 2 virkedager.

ISBN e-bok: 9788282820974

Om Religion

Forfatter:

Disse tekstene viser en ny side ved en av "de seks store" i filosofien: Hume er ikke bare moralfilosof, men også en betydelig religionsfilosof. Vi møter en tenker som anbefaler en kritisk holdning til det å blande religion med moral, politikk og øvrig samfunnsliv. Dialogenes litterære uttrykk gjør dette til en morsom og underholdende leseopplevelse.
Inneholder innledning ved oversetteren Petter Nafstad.

For første gang er David Humes Dialogues concerning Natural Religion og The History of Natural Religion oversatt til norsk. Disse tekstene viser en ny side ved en av "de seks store" i filosofien: Hume er ikke bare moralfilosof, men også en betydelig religionsfilosof. Vi møter en tenker som anbefaler en agnostisk holdning til de religiøse dogmene og en sterkt kritisk holdning til det å blande religion med moral, politikk og øvrig samfunnsliv.

Dialogenes litterære uttrykk gjør dette til en morsom og underholdende leseopplevelse. Utgivelsen har også en aktualiserende innledning av oversetteren Petter Nafstad, som er en av Norges fremste eksperter på Hume.