Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
65

ISBN: 9788292622018
ISBN e-bok: 9788282820103
Pris:
278.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Opplysningens sjonglør

Den første boka om Denis Diderot skrevet på norsk!
Denis Diderot er en av Opplysningstidens mest spennende skikkelser og mannen bak Encyklopedien – verdens første moderne leksikon.

Hvem var Denis Diderot?

Denis Diderot (1713-1784) er en av opplysningstidens mest spennende skikkelser. Hans intellektuelle appetitt var enorm, og han var drevet av nye måter å tenke og leve på. I tillegg til å være en av de mest betydningsfulle opplysningsfilosofene, var Diderot også forfatter, encyklopedist, vitenskapsteoretiker og kritiker. Som person var han utadvent, kritisk og ettertenksom. Han var en fritenker som utfordret og provoserte og i perioder levde han et omflakkende bohemliv.

Diderots hovedverk – Encyklopedien – er verdens første moderne leksikon, som i selve sin idé oppsummerer mye av opplysningstanken. Under arbeidet med Encyklopedien opptrer Diderot som intellektuell, skribent, entreprenør, redaktør og direktør på én gang, og vi kan vanskelig forestille oss hvilken energi og entusiasme som ligger bak dette arbeidet.

Her blir du nærmere kjent med Denis Diderots mange sider, og forfatteren gir oss innblikk i et levende, underholdende og variert liv og forfatterskap.

”Det første skritt mot filosofien er vantro”
Denis Diderots siste ord før han døde i 1784

__BODYEsupXT1__