Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
184
Forfatter:

ISBN: 9788282820967
ISBN e-bok: 9788282820998
Pris:
229.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Overvåkningssamfunnet

  • Forfatter:

    • Eirik Newth

Debatten om overvåkningssamfunnet er full av paradokser.

På den ene side føler de fleste av oss et ubehag ved tanken på å bli overvåket. Vi tenker på kameraer som ser hvor du går og hvor fort du velger å kjøre, på kredittkortselskaper som vet alt om våre vaner ogpå George Orwells 1984.

På den annen side velger de aller fleste nordmenn frivillig å la seg overvåke av selskaper som Google og Facebook, som på mange måter er langt flinkere enn vårt eget politi til å samle inn sensitive personopplysninger. Det er dette motsetningsforholdet Eirik Newth forsøker å fange i sin bok.

Overvåkningssamfunnet. Pro et contra stiller de viktigste spørsmålene i debatten og presenterer argumentene på begge sider. Newth kaster et blikk på fremtiden og spør om det i det hele tatt er mulig å unngå mer overvåkning dersom vi skal ha et effektivt samfunn som også ivaretar våre interesser. Han gir også tips og råd om hvordan vi kan beskytte vårt privatliv.

Overvåkningssamfunnet er den fjerde boka i Humanist forlags serie Pro et Contra. Bøkene i denne serien skal presentere ulike argumenter i aktuelle etiske problemstillinger. Disse bøkene er skrevet for lesere som ønsker å sette seg nærmere inn i de enkelte sakene for lettere å kunne gjøre seg opp sin egen mening.

Se de andre titlene i vår serie Pro et contra.
 

__BODYEsupXT1__