Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
POLENforsideNY_200x322
Forfatter:

ISBN: 9788282821780
ISBN e-bok: 9788282821797
Pris:
379.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Polen. Aske og diamanter

Polen er et av Norges nærmeste naboland, en folkerik kulturnasjon med voksende økonomi og av vesentlig betydning for Europas utvikling fremover. Polakker er også Norges største innvandrergruppe. Likevel kjenner de fleste nordmenn knapt til hvordan polakkene har det i sitt hjemland.

Polen. Aske og diamanter gir innblikk i det polske samfunnet. Gjennom møter med mennesker forstår vi mer av dagens politiske situasjon. Boken følger også tråder bakover i historien og utover landets egne grenser. I et tilgjengelig og levende språk skildrer Ingrid Brekke et land som er viktigere enn vi gjerne tror.

Anmeldelser:

Dagbladet, terningkast seks:

""Aske og diamanter" er nettopp den type intelligent reportasje som dagens opprivede og døvhørte debattklima roper etter. Rolig og saklig trevler Ingrid Brekke opp myter og løgner fra alle sider i dagens Polen, gjennom intervjuer med folk fra ulike leire, ikke minst samfunnsforskere. Hun gjør det et levende demokrati forutsetter: kommer inn under huden på politiske antagonister - uten å bli holdningsløs. PiS' undergraving av demokratiske verdier gjennom å definere politisk ka...mp som en kamp mot arvtakerne etter kommunismen, er satt inn i kontekst. Likeledes dette partiets religiøse sosialkonservatisme, som ikke minst etter siste valg står sterkt. Men hun redegjør også for motkreftene og viser konspirasjonsteorienes uhyggelige kraft.

Ingrid Brekke er en glede å lese."

Bernt Hagtvet

Minerva:

"(....) det som berører meg mest, er at Ingrid Brekke har stort sett har frasagt seg privilegiet det er å stille seg utenfor. Det er noe med måten hun forteller på.

Hennes fortelling er ikke en kald, intellektuell dissekering, en sammenstilling av fakta etterfulgt av vitenskapelig tolkning. Den er nær og ektefølt, som om noen sang stammens historie ved bålet.

Som et barn av denne stammen kjenner jeg igjen veldig mye av sangen. Samtidig undres jeg over hvordan det kan ha seg at denne oppdageren langveisfra, som har på en morsom fremmed hatt istedenfor vår ansiktsmaling, kan synge den til meg så overbevisende, som om hun var en av oss? Det er tydelig at Ingrid Brekke bryr seg om Polen. Og hun har lært oss polakker til de grader at det nesten blir litt skummelt å skulle møte henne. Kan hun se rett gjennom meg? Hvordan kom hun dit?

Jeg tror Ingrid Brekke er godt i gang med å bli en av oss, og jeg ønsker henne velkommen. Hun utviser en bevissthet og følsomhet som det er nærmest umulig å opparbeide seg ved en rent intellektuell innsats."

Aga Sadlowska

 

__BODYEsupXT1__