Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
180
Forfatter:

ISBN: 9788282820639
ISBN e-bok: 9788282820646
Pris:
369.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Svartebøker

Magi og trolldom – er det noe vanlige folk har holdt på med? De har i alle fall forsøkt, og historiene om dette, og ikke minst nedskrivingen av magiske trollformler er et kjent og myteomspunnet fenomen. I Norge finner vi flere svartebøker, som slike skrifter ofte er blitt kalt. Her finner man oppskrifter på alt fra hvordan man kan helbrede husdyr for sykdom, til hvordan man skal fakke en tyv eller få en kvinne til å kle av seg eller elske seg for evig og alltid. Slik magi var ofte forbundet med det å inngå en pakt med djevelen, og dette er godt representert i europeisk litteraturhistorie, blant annet gjennom den kjente Faust-myten.

I denne boka går folkloristen Velle Espeland systematisk til verks og presenterer hva som finnes av magi- og svartebøker, historiene og mytene rundt disse, og ikke minst presenterer han flere av de mange formlene som har blitt nedskrevet og trykket de siste hundreårene.

Dette er morsom, underholdende og lærerik lesning, og forfatteren er en strålende formidler av folkloristisk kuriosa. Han har tidligere utgitt bøkene Spøkelse! Hvileløse gjengangere i tradisjon og historie, og Helgener. Mirakelmakere og idoler på Humanist forlag. Disse bøkene har solgt i flere tusen eksemplarer.
 

__BODYEsupXT1__