Omslagsbilde "Ukraina. Landet på grensen"
Forfatter:

ISBN: 9788282820943
ISBN e-bok: 9788282821032
Pris:
369.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Ukraina. Landet på grensen

  • Forfatter:

    • John Færseth

Hva foregår egentlig i Ukraina?

Hvorfor er Ukraina så viktig i Vladimir Putins eurasiske prosjekt?

«Ukraina» betyr «landet på grensen». Ukraina har i mange hundre år vært grenselandet mellom Europa og Russland. Det er et grenseland både geografisk og kulturelt, og landet har vært preget av samspill og konfrontasjoner med naboene både i øst og i vest.  

Høsten 2013 startet en revolusjon i Ukraina. En samar­beidsavtale med EU ble vraket til fordel for en tilsvarende avtale med Russland. Folk tok til gatene i protest mot avtalen og mot den stadig mer autoritære og korrupte presidenten Viktor Janukovytsj, som svarte med å sette hardt mot hardt. Et halvt år senere hadde Russland annektert Krim i strid med all internasjonal lov, lenger øst var ukrainske regjeringsstyrker i kamp med russiskstøttede opprørere. Utfallet  er usikkert: Vil Ukraina ende opp som et demokrati av vestlig type, eller komme tilbake i den russiske interessesfæren? Eller blir det full borgerkrig? Er det fortsatt mulig for Ukraina å bli en bro mellom øst og vest etter Russlands overtramp? 

John Færseth har tilbragt mye tid i Ukraina våren 2014, og møtt mange av menneskene bak avisoverskriftene. 

Ukraina. Landet på grensen gir den historiske bakgrunnen for den ukrainske revolusjonen og et unikt innblikk i dagens konflikt.