Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Norsk sakprosa som får deg til å se verden på en ny måte.
170
Forfatter:

ISBN: 9788282820431
ISBN e-bok: 9788282820448
Pris:
229.00
Bestillingen sendes i løpet av 2 virkedager.

Ytringsfrihet

  • Forfatter:

    • Bjørn Stærk

Dette er den første boka i Humanist forlags serie Pro et Contra. Bøkene i denne serien skal presentere ulike argumenter i aktuelle etiske problemstillinger. Disse bøkene er skrevet for lesere som ønsker å sette seg nærmere inn i de enkelte sakene for lettere å kunne gjøre seg opp sin egen mening.

Spørsmålet om ytringsfrihet er vanskelig. Det er veldig lett å være for den så lenge vi står på den vinnende siden i en debatt, eller den brukes til å ytre noe vi er enig i. Men hva når den brukes til å hevde meninger vi ikke liker, som for eksempel rasisme, politisk ekstremisme eller andre holdninger vi tar avstand fra? Er det da like lett å stå for et prinsipp om en ubegrenset ytringsfrihet?

Vi tar ytringsfriheten for gitt, men hva er den egentlig godt for, og når bør den begrenses? Denne boka tar for seg ulike argumenter for og imot ytringsfrihet, så som prinsipielle argumenter og nytteargumenter, slik at leseren kan få en bedre forståelse av hva debatten handler om, og få et mer gjennomtenkt forhold til sitt eget standpunkt om ytringsfrihet.

Se de andre titlene i vår serie Pro et contra.
 

__BODYEsupXT1__